Spéder magánéletét támadja a kormánypárti média

„Öltözködését tekintve inkább egy lecsúszott munkanélkülire hasonlít” – írta a 888.

Lakner Dávid
2016. 06. 08. 14:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felesége egy teniszedzőért hagyta ott, súlyos műtéten esett át, de „úgy tűnik, ez sem volt intő jel, hogy a milliárdos változtasson életén” – a TV2 kedd esti műsorában ilyen mondatokkal támadta be Andy Vajna tévéje Spéder Zoltán, szintén Fidesz-közeli bankvezért. „Úgy tudjuk, azóta egyedül él, bár a birtokunkba jutott felvételek szerint azért van, akit közel enged magához. Egy másik ismerőse szerint Spéder gyakran nyugtatókkal tud csak elaludni” – ezekkel az állításokkal igyekezett „leleplezni” a vállalkozót a Szalai Vivien hírigazgató alá tartozó Tények, méghozzá abban a Rejtőzködő milliárdosok sorozatban, amiben korábban Soros Györgyöt is bemutatták.

Nem csak a TV2 esett neki Spédernek: a Ripost képriportot közölt az utcai megbeszéléseiről, ezt pedig átvette a Habony Árpádhoz tartozó 888 is. Dehonesztáló megjegyzések („öltözködését tekintve inkább egy lecsúszott munkanélkülire hasonlít”) jutottak a G. Fodor Gábor főszerkesztette lapba is, amiről egyébként Gulyás Gergely Fidesz-alelnök korábban azt írta: jó ízlésű embernek ehhez a portálhoz semmi köze nem lehet. Akkor Tóbiás József feleségét támadta a lap, de úgy tűnik, nem sok minden változott, csak most épp Spéder a célpont. Jellemző lehet az is, hogy míg a TV2 még azzal igyekezett hitelteleníteni, hogy otthagyta felesége, de – itt jött egy fotó, ami alatt a narrátor azt mondta, hogy – „van, akit közel enged magához”, a 888 ugyanarról a képről már azt állítja, hogy a vállalkozót és feleségét ábrázolja. „Tényleg meghökkentő de az indexes Spéder még kedvesével, élete társával is csak a nyílt utcán találkozik” – írta a Ripost is, amely portál egyébként bulvárlaptól szokatlan módon állítólagos jobbikos offshore-ügyekről szeret beszámolni, hogy aztán ezekről már egy fideszes politikus beszélhessen sajtótájékoztatóján.

A szokatlanul durva, intim szférát sértő támadás időzítése nem meglepő: megírtuk, kedden a Spéder érdekeltségébe tartozó FHB Jelzálogbank több mint százmillió forintos jegybanki bírságot kapott. A tőzsdén a papírjaival való kereskedést függesztették fel, a parlament pedig a takarékszövetkezeti szektort regulázta meg. A Fidesz-közeli nagyvállalkozó korábban kivételes üzleti lehetőségekhez jutott az állami szektorban, de most úgy tűnik, Spéder kegyvesztetté vált. A vállalkozóhoz kötődik a CEMP-médiacsoport, melynek része az Index.hu, a Napi.hu, az Inforádió és a Portfólió.hu: kérdéses, a Spéder elleni támadások nem azt a célt szolgálják-e, hogy túladjon a kormánnyal szemben kritikus cikkeket közlő médiabirodalmán.

A TV2 műsorának üzenete ugyanakkor láthatólag az, hogy már Spéder magánéletét is számon tartják, és bármikor közzé tehetnek róla ezzel kapcsolatos képeket is. A blokkban emellett Spéder milliárdos vagyonát emlegették, többször is arra utalva, hogy a vállalkozó sokat megengedhet magának. „A magánéleti kudarcai miatt egyre inkább arra koncentrál, hogy minél több üzleti sikert érjen el, és egy-egy jó bizniszért állítólag szinte mindenre képes” – ezek a mondatok is szó szerint elhangzottak a Tényekben, mely nagy hangsúlyt fektetett annak sulykolására, hogy a bankár az emberek kirablásán keresztül gazdagodik. A blokk végén még az is elhangzott róla, hogy sokat üvöltözik munkatársaival, és egy forrás szerint „nincs neki semmi az életében, csak a pénz”. A kedd esti hírműsor közel hét percébe viszont annak bemutatása már nem fért bele, ezen a napon milyen támadások érték a bankvezért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.