Rossz hír az autósoknak: drágul a kötelező biztosítás

A Netrisk internetes alkuszportál szerint a tavalyinál 12 százalékkal emelkedtek a díjak.

MNO
2016. 11. 07. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Netrisk internetes alkuszportál szerint a tavalyinál 12 százalékkal emelkedtek a díjak, átlagosan 19,1 ezer forintra. A Biztosítás.hu portálon az egy évvel ezelőttinél 20 százalékkal nagyobb, 22 ezer forint az átlagdíj (ebben a biztosítási adó is benne van) – írja a Világgazdaság.

Azok az autósok, akiknek január elsején fordul a szerződésük, a múlt héten ismerhették meg valamennyi piaci szereplő ajánlatait. Az első néhány nap után a lap szerint már látni lehet, mely biztosítók lehetnek a kampány nyertesei. A Netrisk adatai szerint az új szerződések kétharmadát három céggel, a K&H-val, a Groupamával és az Unionnal kötik, míg a Biztosítás.hu szerint a K&H, a Signal, a Waberer és a Genertel termékei a slágerek.

Idén mintegy 1,2 millió autós legkésőbb november 11-ig kell, hogy megkapja az értesítést az aktuális biztosítójától a jövő évi díjról. Ha váltani szeretnének, akkor december 1-jén éjfélig mondhatják fel a szerződésüket. Az új biztosítóval legkésőbb december 31-ig kell szerződni.

Az MKB Általános Biztosító 25 ezer ügyfelének mindenképp váltania kell, mert a biztosító felmondja a januári évfordulós szerződéseket. Érdemes azonban még a felmondás előtt lépni, mivel több biztosító pótdíjat számít fel, ha ő mondja fel az ügyfél előző kgfb-szerződését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.