Dől a pénz Mészáros Lőrinc cégéhez

A felcsúti polgármester cége 9,8 milliárd forintért végezhet árvízvédelmi munkát konzorciumban.

Tóth László Levente
2017. 01. 09. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kelet felé terjeszkedik a felcsúti polgármester: az uniós közbeszerzési értesítő szerint Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. nettó 9,8 milliárd forintért végezhet árvízvédelmi munkát konzorciumban a Felső-Tisza tivadari híd feletti szakaszán. A híd környezetének építési munkáival a szintén hozzá köthető Magyar Vakond Kft.-t bízták meg, nettó 4,8 milliárd forintért. A múlt héten írtuk meg, hogy a Magyar Vakond Kft. és a Swietelsky konzorciuma nyerte a Közép-Tisza mederkezelésére kiírt tendert. Szintén az EU közbeszerzési értesítőjéből derült ki, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megvalósuló fejlesztést összesen 3,2 milliárd forintért végzi a két cég.

Lapunk arról is beszámolt, hogy a Tisza alsóbb szakaszán, Kisköre és Szolnok között szintén jelentős beruházások zajlanak 16 milliárd forint értékben. Szakértők szerint ugyanakkor a helyszínen nem a víz elvezetésén kellene dolgozni, hanem tárolók építésére lenne szükség. Sajtóértesülések szerint a Magyar Vakondot birtokló Varga Károly korábbi tulajdonostársával, Szíjj Lászlóval együtt irányít több, a Mészáros család érdekeltségébe tartozó céget. Varga Károly például tulajdonostársa Orbán Viktor barátjának, Mészáros Lőrincnek a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben, valamint a CLH Klímaszerviz Kft.-ben. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.