Vida Ildikó váltja a Közgép élén Nyerges Zsoltot

Dr. Vida Ildikó a cég elnöke lett, Kinde Kálmán pedig Németh Miklóst követi a vezérigazgatói székben.

MNO
2017. 01. 09. 18:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2017. január 9-én leköszönt posztjáról dr. Nyerges Zsolt, a Közgép Zrt. igazgatóságának elnöke és Németh Miklós, a társaság vezérigazgatója – áll a cég sajtóközleményében. A Közgép Zrt. közgyűlése a társaság új igazgatósági tagjainak egyhangú döntéssel dr. Vida Ildikót és Kinde Kálmánt választotta meg, előbbi a cég elnöki tisztségét, utóbbi pedig a vezérigazgatói posztot tölti be a továbbiakban.

Kinde Kálmán a Pannon Lapok Társaságának (PLT) gazdasági ügyvezető igazgatója volt, ám a napokban az új lapvezetés eltávolította pozíciójából.

Dr. Nyerges Zsolt – aki 2011 óta volt a lapunkkal közös tulajdonosi körhöz tartozó Közgép Zrt. igazgatóságának elnöke – leköszönése után elmondta: „Mind szakmai, mind üzleti értelemben kiemelkedően eredményes évek állnak mögöttünk. Büszke vagyok a csapatunkra és arra, hogy a hidak, utak, vasútvonalak építésén keresztül az egész ország infrastrukturális fejlődéséhez hozzá tudtunk járulni. Minden vállalásunkat teljesítettük, mind a megrendelőink, mind a tulajdonosok felé, így ez a pillanat alkalmas arra, hogy a Közgép stratégiai és operatív vezetését új kezekbe adjuk át.”

Németh Miklós 2004 óta vezette a Közgép Zrt.-t, előbb a cég elnökeként, elnök-vezérigazgatójaként, majd vezérigazgatóként. A vállalat szakmai teljesítményét ez idő alatt számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el – írja a közlemény.

„Hálás vagyok azért, hogy részt vehettem az elmúlt évtized meghatározó nagyprojektjeinek megvalósításában, mint az Északi vasúti híd átépítése, a 86-os út építése vagy a Margit híd európai acélszerkezeti díjjal is kitüntetett felújítása. Úgy érzem, amire szerződtünk, sikerrel elvégeztük” – mondta el Németh.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.