Rekord árbevételt ért el tavaly Orbán barátjának cége

Garancsi István cége sorra nyerte a közbeszerzéseket, ám ez forgalmának csupán egyharmadát jelenti.

MNO
2017. 02. 07. 6:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

86 milliárd forintos árbevételi rekordot ért el Orbán Viktor egyik legjobb barátjának, Garancsi Istvánnak a cége, a Market Építő Zrt. 2016-ban. A korábbi évekhez képest ez jelentős növekedés a cég életében: a távirati irodához eljuttatott közleményük szerint 2015-ben 51,6 milliárd, 2014-ben pedig 49 milliárd forint nettó bevételhez jutott a vállalkozás.

A Market összesen 51 nagy projekten dolgozott tavaly, egyszerre jellemzően 30-35 helyszínen végzett munkát – derül ki a kommünikéből.

Tájékoztatásuk szerint 2016-ban a 46 versenypiaci megrendelés adta az árbevétel nagyobb részét, ugyanakkor a szektor egészében tapasztaltakhoz hasonlóan a Market forgalmi adatain is érezni lehetett, hogy a közbeszerzések nagyobb aránya jut az építőiparon belül a magasépítésnek. Mindez azonban továbbra is csak a forgalom egyharmadát jelenti – közölték, hozzátéve, hogy az elmúlt 21 évben a bevételekből 90 százalék volt a magánpiaci projektek aránya.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.