Mészáros hitelez magának és a kormányközeli cégeknek is

Az MKB-s tulajdonszerzés után saját magának tartozik.

MN
2017. 06. 16. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számos kormányközeli személy érdekeltsége és egyben önmaga hitelezőjévé is vált Mészáros Lőrinc azzal, hogy a Konzum Nyrt.-n keresztül felerészben az ötödik legnagyobb bank, az MKB tulajdonosa lett.

Az Mfor.hu csokorba gyűjtötte azokat az ügyleteket, amelyeknél a felcsúti polgármester a bankján keresztül saját magának tartozik.

Ugyanakkor számos kormányközeli cég is az MKB-tól kapott hitelt: Andy Vajnának az Eximbank adott pénzt a TV2 megvételéhez, ezt a tartozást pedig a hírek szerint az MKB Banktól felvett pénzből törlesztette. Emellett a New Wave Media is MKB-hitel segítségével tudta megvenni az Origót, 4,8 milliárd forintért. A hírek szerint az MKB a letelepedésikötvény-bizniszbe is beszállt. A programot március 31-ével szüntették meg, az utolsó nagy hajrára pedig kidolgozott egy hitelterméket, mellyel javarészt kínai érdeklődöknek sikerült a 300 ezer eurós ellenérték helyett csupán 120-150 ezer eurós saját erőt előteremteni a kötvényvásárláshoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.