Filléres lakbér a Várban? Az önkormányzat szerint minden törvényes

A Budavári Önkormányzat szerint nem probléma, hogy áron alul adnak bérbe lakásokat.

Hava Nikita
2017. 07. 05. 16:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem áll szándékunkban az inflációt meghaladó mértékben lakbért emelni, sem a bérlőinknek felmondani csak azért, mert a kerületi ellenzék szerint keveset fizetnek – írja közleményében a Budavári Önkormányzat reagálva a szerdai Magyar Nemzetben megjelent cikkünkre.

Lapunk arról számolt be, hogy a I. kerületi önkormányzat Orbán Viktor miniszterelnök barátjához, Garancsi Istvánhoz köthető CD Hungary Zrt.-nek ad bérbe havonta 13800 forintért egy 45 négyzetméteres, a budai Vár frekventált helyén lévő ingatlant. Az önkormányzat elismerte, hogy 2000. november 23-án, csere jogcímén lett bérlője a CD Hungary Zrt., határozatlan idejű bérleti idővel, és ekkor csak 2430 Ft/hó lakbért kértek a bérlőtől.

A kerület egy másik ingatlant is bérbe adott, 220 ezer forintos havi díj mellett egy 340 négyzetméteres lakást, amit határozatlan időre bérel a társaság. A szerződésük értelmében azt tovább is adhatják. Ebben az Úri utca 70. alatti épületben korábban egy hasonló paraméterű ingatlant 6500 euróért, vagyis közel 2 millió forintért hirdettek. Az I. kerületről már több ízben kiderült, hogy nevetséges összegekért ad ki önkormányzati ingatlanokat a polgármesterhez közeli köröknek: maga Nagy Gábor Tamás, a szülei, sőt egy luxusautókat bérbeadó cég is olcsón jutott ingatlanhasználathoz. Az ügyben nyomozás is indult. 

Az önkormányzat kicsit sértett hangvételű közleményében a végén hozzátette: „Még sokáig rághatja az »ingatlanmutyis« csontot a sajtó, mindez a tényeken nem változtat: a Budavári Önkormányzat ingatlangazdálkodása a mindenkori jogszabályoknak megfelelően zajlott és zajlik ezután is”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.