Nagyon olcsón bérelt irodát a Várban a Green Holidays

Havi 86 ezer forintot, a piaci ár harmadát fizette.

Hava Nikita
2017. 08. 03. 8:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A piacihoz képest harmadáron bérelt egy 61 négyzetméteres ingatlant a nemrég csődbe ment Green Holidays utazási iroda a budavári önkormányzattól – tudta meg a Magyar Nemzet. A budai Vár alatt húzódó alagút közelében található Mészáros utca 2. szám alatti ingatlant a cég korábban havi 86 ezer forintért bérelte az I. kerülettől, ami 1400 forintos árat jelentett négyzetméterenként. A legnagyobb ingatlanhirdetési oldalakon található árak alapján ez az összeg igen kedvező volt: egy hasonló paraméterű iroda piaci ára a kerület e részén négyzetméterenként havi 2800 forintnál kezdődik, de van olyan hirdetés, amely 3800 forintos négyzetméteres áron kínál kiadó irodát. Ha a hasonló adottságú lakásokat nézzük, akkor is legalább kétszeres az árkülönbség.

Az I. kerület ingatlan-bérbeadási gyakorlatával a Magyar Nemzet több cikkben is foglalkozott. A budai Várnegyedben található Úri utcában egy 340 négyzetméteres lakásért havonta csak 220 ezer forintot fizet az önkormányzatnak a miniszterelnök barátjaként ismert Garancsi István érdekeltségébe tartozó, ingatlan-bérbeadással foglalkozó CD Hungary Kft. Még kevesebbet, havonta csak 13 800 forintot kell fizetnie egy Úri utca 58. szám alatt található 45 négyzetméteres lakás bérléséért.

A Green Holidays Kft. július másodikán, vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget. A társaság szervezésében aznap délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről a törökországi Antalyába, de a lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A csődbe ment utazási iroda ügyében a rendőrség is nyomoz csalás gyanújával.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.