Orbán Viktor „ordas nagyot lódított”

Az LMP szóvivője közölte: a kormány két év alatt 80 milliárd forintnyi adókedvezményt adott a multiknak.

MTI
2017. 08. 13. 10:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, Orbán Viktor miniszterelnök „ordas nagyot lódított”, amikor Tusványoson azt mondta, a kabinet a nagy multiellenes harcban elvett profitból támogatja a családokat, szerinte ugyanis ennek az ellenkezője az igaz.

Kiemelte, a kormány mindent megtett, hogy eltitkolja a nemzetközi nagyvállalatoknak nyújtott adókedvezmények adatait, az LMP azonban hároméves pereskedés után meg tudta szerezni a 2012–2014 közötti számokat.

Ezek alapján a legnagyobb adókedvezményt, 40 milliárd forintot az Audi kapta az említett időszakban, azt követi a Hankook több mint 17 milliárd forinttal, a Hamburger Hungária-erőmű 9 milliárd forinttal és a Bridgestone 6,6 milliárd forinttal.

A szóvivő emellett szólt arról is, hogy a kormány további 140 milliárd forint értékben adott beruházási támogatásokat, az Audinak például négy alkalommal 23 milliárd forint értékben.

Az LMP a kormány jelenlegi gyakorlatával ellentétben nem a multinacionális cégeknek, hanem a magyar kis- és középvállalkozásoknak nyújtana beruházási, munkahelyteremtési és közbeszerzési támogatásokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.