Újabb százmilliók jegybanki rendezvényekre

Költi a pénzt a jegybank: újabb százmilliókat szán rendezvényszervezésre.

Facsinay Kinga
2017. 09. 28. 9:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár tavasszal három hónap alatt négyszer utaztak Jamaicába a Magyar Nemzeti Bank (MNB) dolgozói, hogy a rendezvényszervezés művészetét tanulmányozzák, úgy látszik, mégsem tudják nélkülözni egy külső cég segítségét a szervezet programjainak lebonyolításában. A legfrissebb uniós közbeszerzési értesítő tanúsága szerint ugyanis a jegybank egy 350 millió forint keretösszegű pályázatot írt ki rendezvényszervezési szolgáltatásokra. A keretszerződés 36 hónapra vagy legfeljebb a keretösszeg erejéig szól. Ezért a pénzért legalább három alkalommal gyerekprogramokkal egybekötött dolgozói rendezvényeket és csapatépítő programokat kell szervezni, amelyeken a várható legnagyobb létszám ezer fő lesz. A nyertesnek teljes körű vagy részleges konferenciaszervezési és egyéb rendezvényekhez kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó feladatokat is el kell látnia, valamint kiemelt nemzetközi protokolláris szintű eseményeket is kell szerveznie. Három rendezvény esetén maximum 700 fős létszámmal kell számolni, további 25 rendezvény esetén pedig a várható legnagyobb létszám 500 fő.

A nyertes ajánlattevőre vonatkozó egyik pénzügyi feltétel az, hogy a rendezvény-, illetve konferenciaszerzési tevékenységből származó nettó árbevétele a felhívást megelőző egy évben érje el legalább a 100 millió forintot. További érdekes kitétel, hogy a nyertes ajánlattevőnek minimum 213 millió forintos rendezvényszervezői felelősségbiztosítással kell rendelkeznie (az éves kárfizetési limitre vonatkozóan). A pályázatok beadásának határideje 2017. október 26-a.

Korábban a jegybank számos rendezvényszervezési megbízását Borókai Flóra cége, az Akció BTL Kft. nyerte el. Így történt ez most tavasszal is, amikor a közbeszerzési értesítőben május 12-én megjelent tájékoztatás szerint az MNB az Akció BTL Kft.-vel kötött nettó 213 millió forint értékű keretszerződést. Az Akció BTL Kft.-t 2011 őszén alapították, Borókai Flóra akkor csak résztulajdonos volt benne, 2016 óta azonban egyedül birtokolja a vállalkozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.