Buszt kaptak a gyerekek

A tomajmonostorai önkormányzat a kormány 65 millió forintos támogatásával vásárolta meg azt a buszt, amely a környékről szállítja a gyerekeket a helyi iskolába.

2019. 02. 25. 12:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország jövője nem képzelhető el a falvak nélkül – emelte ki Varga Mihály a hétvégén Tomajmonostora új iskolabuszának átadásakor. A pénzügyminiszter elmondta, hogy a kormány a kistelepüléseken élők gondjaira igyekszik olyan megoldásokat keresni, amelyek megállítják a népességfogyást, jövőképet kínálnak a helyi fia­taloknak, és segítik a generációk egymás mellett élését.

Magyarországnak egyre több lehetősége van arra, hogy a családokat, a gyerekek oktatását és az emberek életkörülményeinek javítását támogassa – hangsúlyozta a miniszter, kiemelve, hogy ma már egyre többet tud fordítani a kormány az olyan fontos célokra, mint a családok élethelyzetének javítása, a gyermekvállalás és a gyermeknevelés költségeinek csökkentése. A korábbi intézkedések mellett a családvédelmi program tovább bővíti a kedvezmények és támogatások körét – tette hozzá Varga Mihály.

A falusi csok kapcsán elmondta: az otthonhoz jutási kedvezmény az 5000 fő alatti településeket érinti, azokat, ahol a lakosságszám a 2003. január 1-jei adatokhoz képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag. Emlékeztetett, hogy a falusi csokra az általános csok-szabályok vonatkoznak, de a támogatás használt lakás vásárlására, bővítésére és felújítására is felhasználható.

A tomajmonostorai önkormányzat a kormány 65 millió forintos támogatásával vásárolta meg azt a buszt, amely a környékről szállítja a gyerekeket a helyi iskolába – tájékoztatott az esemény kapcsán Fazekas Szabolcs, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere. A térség számára fontos beszerzést méltatta Kovács Sándor országgyűlési képviselő, aki szerint a kistelepüléseken az iskolák szerepe továbbra is meghatározó, ezért támogatásuk kiemelten fontos.

Az ötvenszemélyes iskolabuszt a győri Kravtex Kft. jegyzi. Ismert, a 2016-ban elfogadott Nemzeti autóbuszgyártás cselekvési programmal összhangban a Kravtex–Kühne-csoport Magyarországon egyedülálló gyártókapacitást hozott létre. A program a helyi és helyközi közúti tömegközlekedés elöregedett járműparkjának – döntő részben hazai gyártású buszokkal történő – megújítása mellett hozzájárul a gazdaság növekedéséhez és a munkahelyteremtéshez.

Élen a járműgyártásban

Hazánk Mátyás király óta élen jár a járműgyártásban – Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke szerint. Ezt mutatja majd be március 22–24-e között a Hungexpo területén látható Magyarok a Világ Járműgyártásában elnevezésű tematikus kiállítás, az autókiállítás kísérő rendezvénye – mondta a köztévén. A kiállításon több mint 1000 négyzetméteren láthatók majd földön, vízen, levegőben közlekedő magyar járműcsodák, illetve a hazánkban gyártott alkatrészek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.