Egyre népszerűbb Budapest

Évről évre erősödik a befektetői érdeklődés hazánk iránt az ingatlanfejlesztések soha nem látott mértékű növekedésének és a kiszámítható szabályozási háttérnek köszönhetően. A világ legnagyobb ingatlanos seregszemléjére összeálló magyar kiállítás azt bizonyítja, hogy egyre több hazai nagyváros képes nemzetközi szintű beruházásokat vonzani.

2019. 02. 13. 11:30
null
Az Aréna Business Campus látványterve Forrás: IFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest, Debrecen, Miskolc, Pécs, Szeged és Zalaegerszeg beruházásai­nak népszerűsítésére, a magyarországi befektetői környezet, a fejlesztési irányok és lehetőségek ismertetésére szolgáló közös standot alakít ki a fővárosi önkormányzat, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán.

A Cannes-ban március 12–15. között megrendezendő MIPIM-en a húsz-harminc évvel későbbi városi arculatot meghatározó beruházásokat mutat be a magyar stand. A kiállítás anyagából kiderül, hogy egyre több hazai nagyváros képes akár nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő beruházásokat vonzani, miközben az ország keleti régiói is fejlődésnek indultak.

Az Aréna Business Campus látványterve
Fotó: IFK

– Idén a főváros olyan fejlesztéseket népszerűsít – a minden évben nagy érdeklődést kiváltó Liget Budapest projekten túl –, amelyek újraértékelnek egy-egy jelentős fejlesztési lehetőséggel rendelkező városrészt.

A legfőbb cél, hogy Budapest Európa egyik legélhetőbb és legbiztonságosabb fővárosa legyen. Ehhez illeszkedik a kormány és a főváros vezetésének közös szándéka, hogy 2030-ig Budapest legyen Európa három vezető nemzetközi sportfővárosának egyike – mondta Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes.

Továbbra is kiemelt érdeklődés övezi a külön városrészként bemutatandó Liget Budapest projektet, amely két éve elnyerte a MIPIM európai Best Futura Mega­projekt díját. Az Európa legnagyobb kulturális beruházása keretében épülő Néprajzi Múzeum ráadásul nemcsak a világ legjobb középülete lett az International Property Awardson, hanem a World’s Best Architecture különdíjat is elnyerte.

– Példátlanul gazdag összeállítással lépünk a szakmai közönség elé, a négymilliárd eurót is meghaladja a fejlesztések beruházási értéke. A legfőbb cél a kiemelt kormányzati, önkormányzati és magánfejlesztések közötti szinergiákat kiaknázva vonzó befektetési környezet bemutatása – közölte Takács Ernő, a legjelentősebb ingatlanfejlesztőket tömörítő IFK elnöke.

Szerinte a lakásépítések mellett a hotel- és irodapiac érhet el újabb rekordokat, miután a kereslet erős, a jó megtérülési mutatóknak köszönhetően a jelentős befektetői érdeklődés pedig egyre nő. Hivatkozva a CBRE ingatlan-tanácsadó elemzésére, a szervezet elnöke azt mondta, a tavalyi 1,7 milliárd eurós befektetéssel a magyar ingatlanpiac a legtermékenyebb három évét zárta.

A kitartó befektetési kereslet mögött a gazdaság megbízható teljesítménye és a tartósan kedvező gazdasági várakozások húzódnak meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.