Pénztárszövetség: tavaly megugrott az egyéni befizetések összege

Az elmúlt évben az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségével (Pénztárszövetség) együttműködő pénztáraknál soha nem látott szintre emelkedett az egyéni befizetések összege, az önkéntes nyugdíjpénztárak tagjai 2018-ban összesen több mint 70 milliárd forintot fizettek be, ami 12 százalékos emelkedés éves szinten, az egészségpénztárakba pedig közel 30 milliárd forintot fizettek be a tagok, 17 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Forrás: MTI2019. 02. 13. 19:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kravalik Gábor, a Pénztárszövetség elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: az elért rekord újból megerősítette, hogy a tagok bíznak a pénztárakban, az elért eredmények az öngondoskodás felértékelődését is bizonyítják.

Hozzáfűzte: a Pénztárszövetség összegzése szerint kedvező, hogy a munkáltatók az egy évvel korábbinál 15 százalékkal többet fizettek be az önkéntes nyugdíjpénztárakba, összesen 43,5 milliárd forintot utaltak át.

Az egészségpénztáraknál azonban 2,3 százalékkal csökkentek a munkáltatói befizetések, 17,8 milliárd forintra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.