Elégedettek lesznek idén a balatoni horgászok

2019. 03. 22. 12:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött a tavaszi haltelepítés a Balatonnál. A múlt héten már három helyszínen összesen 9770 kilogrammnyi, háromnyaras pontyot csúszdáztattak a tóba a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. teherautóiról, azt megelőzően Csopakon és Tihanyban 9620 kiló kopoltyús került a horgászvízbe.

Siófoknál és Kenesénél 850 egy- és kétnyaras süllővel gyarapították a tó uszonyos állományát, de a telepítés folytatódik.

Tegnap például megint süllőket telepítettek: mintegy 400 kilogrammnyi egynyaras példány költözött a tóba Balatonföldvárnál a nyugati strandon. A haltelepítések pontos helyét és ak­tuális idejét továbbra is előre jelzi honlapján a halgazdálkodó cég. Az ország legnagyobb és legnépszerűbb horgásztavába történő haltelepítés mindenkor a teljes nyilvánosság előtt zajlik.

Horgászoknak az is kedvező hír lehet, hogy feloldotta a ponty fajlagos tilalmi idejét a Somogy Megyei Kormányhivatal, így májusban is megtartható a horogra akadt ponty a Balatonon. A feloldás viszont nem vonatkozik a Keleti-Bozót-csatornára, a Nyugati-övcsatornára és a Kis-Balatonra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.