Strandfejlesztések után vonzóbb lesz a Tisza-tó

Hét településen – Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud, Tiszabábolna, Tiszafüred, Tiszanána – következnek strandfejlesztések a Tisza-tónál, amihez a kormány hétszázmillió forintos forrást biztosít.

Magyar Nemzet
2019. 03. 27. 13:36
null
Abádszalókon már halad a beruházás Fotó: MTI/Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét településen – Abádszalók, Kisköre, Poroszló, Sarud, Tiszabábolna, Tiszafüred, Tiszanána – következnek strandfejlesztések a Tisza-tónál, amihez a kormány hétszázmillió forintos forrást biztosít. A beruházások június 30-ra készülnek el – jelentette be a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke tegnap. A távirati iroda szerint Piroska Miklós elmondta: több helyütt már megtörtént a támogatói okiratok aláírása az önkormányzatok és a Magyar Turisztikai Ügynökség, illetve a Kisfaludy 2030 Zrt. között – településenként 100 millió forint támogatási összeggel.

Abádszalókon már halad a beruházás
Fotó: MTI/Mészáros János

A Tisza-tó és az azzal földrajzilag szorosan egybefonódó Hortobágy térségébe mintegy 10 milliárd forint irányul turizmusfejlesztésre. Emellett további 2,83 milliárd forint jut integrált térségi szintű termék- és szolgáltatásfejlesztésre, amiből a Tisza-tó horgászturisztikájára 330 millió forintot nevesített a Debrecen, Hajdúszoboszló, Hortobágy, Tisza-tó kiemelt térséget létrehozó, 2017-es kormányhatározat.

Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő a Tisza-tavat Magyarország legdinamikusabban fejlődő régiójának nevezte kedden. Mint mondta, folyamatban van a Tisza-tavi kerékpározás infrastrukturális és szolgáltatásfejlesztését célzó, 21 települést érintő projekt is, emellett kialakítanak Tisza-tavi tematikus szigeteket, felújítják a vízi sétányokat, a tanösvényeket Poroszlón, Tiszafüreden és Sarudon. Az Óhalászi-sziget fejlesztésével pedig 2020-ban kezdődik a cölöpházas élményfalu kialakítása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.