Növekedhet a magánalapok hazai piaca

Magyar Nemzet
2019. 05. 30. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon ma még meglehetősen karcsú a magánalapok piaca. Nagyon kevés fiatal vállalkozónak adatik meg ugyanis, hogy a család és a barátok elsősorban személyes bizalmon alapuló kölcsönéből indítsák el első vállalkozásukat.

Ezért is van nagy jelentősége, hogy ebben a leginkább korai szakaszban elérhetőek legyenek olyan közösségi források, amelyek segítik a startot, de ebben a kényes szakaszban sem szakmailag, sem pénzügyileg nem „telepednek rá” a vállalkozásra túlzott elvárásokkal – vélekednek a hazai szakemberek. Eszter Elemér, a Magyar Kockázati- és Magántőke-egyesület (HVCA) elnökének várakozásai szerint az elmúlt években megjelent direkt és indirekt állami, valamint EU-s források ösztönzőleg hatnak majd a magánalapok működésére.

A HVCA rámutat, hogy a korai életszakaszban nagy átlagban a piac hetven százalékát állami pénzforrások uralják az Európai Unióban. Nagy-Britanniában, Írországban, Franciaországban és Németországban nagy hagyománya van az állami szerepvállalásnak, sőt Németországban mind szövetségi, mind tartományi állami források is rendelkezésre állnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.