Stabilan áramlik az olaj Ukrajnából

2019. 05. 22. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét elindult az olajszállítás a Barátság vezetéken Magyarországra, ám ez még nem a tiszta nyersanyag. A Mol azt a mintegy száz kilotonna szennyezett kőolajat veszi át ezekben a napokban, amelyet korábbi vállalása alapján elraktároz, és a legmodernebb technológiával, valamint tiszta kőolaj hozzáadásával újra felhasználhatóvá tesz.

A klórral szennyezett összes mennyiségből – amelyet korábban a partnerországok nem vettek át – minden fogadó állam átvesz valamekkora hányadot a helyzet mielőbbi rendezése érdekében. A száz kilotonnás tétel leszállítása nagyjából egy napra állt le kisebb technikai problémák miatt. A tiszta kőolaj szállítása Magyarországra a szennyezett mennyiség átvételét követően, ezen a héten indul el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.