Új piacok felé nyit a Fundamenta

Rácz Gergő
2019. 05. 17. 7:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újraértékelte a helyzetet, új termékeket fejlesztett ki, így hamarosan új piacokra is belép a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának tavaly októberi eltörlése után – jelentette be tegnap Tátrai Bernadett elnök-vezérigazgató.

Mint azt a távirati iroda beszámolója szerint kifejtette, a tavalyi különleges év volt, hiszen a szabályozás változását lehetőségnek tekintették arra, hogy új piacok felé nyissanak. Ennek jegyében a társaság idén egyebek mellett belép az ingatlanközvetítési szektorba.

A Fundamenta tavaly 8,34 milliárd forint adózás előtti és 6,98 milliárd forint adózott eredményt ért el. A lakáskassza 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest 50 százalékkal növelte szerződésállományát. A társaság részesedése a lakáshitelpiacon meghaladja a 12 százalékot, a fix kamatozású lakáshitelek terén pedig a piac csaknem harmadát fedi le.

Ugyan az állami támogatás megszűnését követően sokan temetni kezdték a lakástakarék-szektort, úgy tűnik, továbbra is látnak a területben piaci lehetőséget a szolgáltatók.

A Fundamenta és az OTP mellett nemrég az Erste aktivizálta magát, amely megvette az Aegon ötvenezer lakástakarékos ügyfelet tartalmazó portfólióját. A korábbi, államilag támogatott, harmincszázalékos hozam ugyan a múlté, de piaci alapon is elérhető tíz százalék körüli bónusz, ami vonzó lehet a hosszú távú megtakarításokat keresőknek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.