Drágák, de kapósak a garzonok

2019. 06. 03. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Viszonylag alacsony vételáruk miatt nagyon keresettek, ugyanakkor fajlagosan a legdrágább ingatlanok a garzonlakások – állapította meg az Ingatlan.com. A hirdetési oldal elemzése szerint Budapesten kevés olyan városrész van, ahol húszmillió forint alatt kínálnak garzont: a XXIII. kerületben, Soroksáron 15,2 millió, a XIX. kerületi Wekerletelepen 18 millió, a IV. kerületi Megyeren 18,6 millió, a XX. kerületi Pesterzsébeten pedig 18,9 millió a garzonok átlagára. A XVII. kerületi Rákoskeresztúron és a XXII. kerületben, Budafokon 19,9 millió forintért keresnek vevőt. A legdrágább kis lakások Budapesten a Gellérthegyen, a XI. kerületi Madárhegyen és az V. kerület legnépszerűbb részein találhatók, ezekért 42–52 millió forintot kérnek, átlagos négyzetméteráruk 1,2–1,4 millió forint.

A vidéki nagyvárosokban, megyeszékhelyeken is kapósak a garzonok, különösen az egyetemvárosokban. Debrecenben például a 40 négyzetméternél kisebb lakásoknál 614 ezer forint az átlagos négyzetméterár, ami 2015 májusához viszonyítva csaknem másfélszeres áremelkedést jelent.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.