időjárás 25°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Ismét kapható K-vitamin a patikákban

Gabay Dorka
2019.06.29. 12:37
Ismét kapható K-vitamin a patikákban

Már elérhető a magyarországi gyógyszertárakban a K-vitamin-készítmény, a patikák bármelyike beszerezheti a korábban idehaza használt, de május eleje óta gyártási gondok miatt hiánycikknek számító, injekciót helyettesítő készítményt – mondta el a Magyar Nemzetnek Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgatója.

Érdeklődésünkre közölte: a gyógyszer-nagykereskedők folyamatosan szerzik be a készítményt, amit naponta több alkalommal is kiszállítanak, ha egy patika igényt tart rá. Feller Antal emlékeztetett arra, hogy a külföldről behozott terméket alapvetően nem a magyar piacra gyártották, ezért először át kellett csomagolni, és el kellett látni magyar nyelvű betegtájékoztatóval. – Annak érdekében, hogy ez mielőbb megtörténjen, és forgalomba kerülhessen a készítmény, kollégáim hét végi műszakot szerveztek, ennek köszönhetően már kapható a K-vitamin – fogalmazott a Hungaropharma vezérigazgatója.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a készítményt gyártó cég gyártási gondok miatt május 1-jétől egészen október végéig nem tudja biztosítani az eddig itthon használt készítményt, ezért a magyar gyógyszer-nagykereskedő kénytelen máshonnan beszerezni az ampullát.

A probléma feloldására az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet összesen 58 200 doboz másfajta ­K-vitamin behozatalát engedélyezte öt nagykereskedőnek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.