Egyre népszerűbb lesz a nyári táborok kínálata

Magyar Nemzet
2019. 07. 01. 15:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyerekek kedvenc szabadtéri elfoglaltságai nyáron sorrendben a strandolás, a játszóterezés és a kirándulás, rossz idő esetén pedig a legtöbben építőjátékokkal, rajzolással és társasozással ütik el legszívesebben az időt – mérte fel a Regio Játékkereskedelmi cég az idei vakáció főbb szokásait a családosok körében. Kiderült: jellemző, hogy összességében az iskolások a nyári szünet otthoni részét leginkább az édesanyjukkal és a nagyszüleikkel töltik, ugyanis az esetek kisebb arányában tudják csak megoldani azt a családok, hogy a két szülő azonos mértékben maradjon otthon a gyerekekkel.

A nyári szünetben nagy segítséget nyújtanak a szülőknek a táborok, a felmérés alapján tízből négy gyermek biztosan részt vesz legalább egy programon. A Regio válaszadóinak köré­ben ebben az évben a sport-, az alkotó- és az erdei táborok a legnépszerűbbek, és általánosan jellemző, hogy a szülők a 4-5 napos, azaz a teljes munkahetet lefedő táborokat részesítik előnyben. Az egyheti élményre a legtöbben 20–40 ezer forintot szánnak gyermekenként, tízből négy szülő ezt az összeget 1000-3000 forint napi zsebpénzzel is kiegészíti. Idén több gyermeknek van arra lehetősége, hogy két táborba is menjen a nyáron, amelyeket a szülők a megfelelő biztonság, a jó programok és a korábbi tapasztalatok alapján választanak ki.

A Budapesti Békéltető Testület pedig arra hívta fel a figyelmet a családi nyaralások kapcsán, hogy ilyenkor is az egyik legfontosabb szempont, hogy a kisgyermekek biztonságos ülésben utazzanak az autóban, ám sajnos ebben a termékkörben is sok az átverés. A gyerekülések tartós fogyasztási cikkek, ezért egyéves kötelező jótállás vonatkozik rájuk. Ha a vásárlástól számított egy éven belül hibát tapasztal a szülő, rögtön jelezze azt a forgalmazónak, aki köteles eljárni, például szakértői véleménnyel is alátámasztva bizonyítani, hogy a fogyasztói kifogás alapját képező probléma a teljesítést követően keletkezett, és nem rejtett hiba volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.