Talán kevesen tudják, hogy ma már a minőségi kenyerek ízvilágát is hasonlóan vizsgálják meg, mint a legfinomabb borokat a sommelier. Az összerágott falatot a bíráló a szájpadlásához nyomja és levegőt vesz ízlelés közben, hogy előjöjjenek a zamatok, a savfok és az illatok – tudjuk meg Egervári Erikától, a Kemence Pékség vezetőjétől a Magyar Pékszövetség VIII. Kenyérversenyének második körös elbírálásán, a Gundel Étterem kertjében. Az ilyen kóstolgatás persze csak a kézműves termékeknél ildomos, amelyekhez nem kell semmilyen adalék anyag, csak természetes hozzávalók.
Nyolcezer-ötszáz a pörkölt, majdnem kilencezer a kacsa, de a kürtőskalács „csak” négyezer a Vörösmarty téren
Van olcsó menü is 1600 forintért, de azt nem verik nagydobra.