Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Montenegróban terjeszkedik a legnagyobb magyar bank 

Montenegró legnagyobb pénzügyi intézményét hozza létre az OTP csoport, ami egyszerre szolgálja a csoport fejlődését és a montenegrói bankrendszer, illetve gazdaság érdekeit – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója csütörtökön Podgoricában sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2019. 07. 25. 14:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elnök-vezérigazgató szerint a montenegrói bankvásárlás – amelyben az OTP leánybankja, a Crnogorska komercijalna banka a.d (CKB) 90,56 százalékos részesedést szerzett a Societe Generale banka Montenegro a.d. (SGM), a Societe Generale csoport montenegrói leánybankjában jól példázza a csoport terjeszkedésének alapelvét, amely szerint, ahol erre lehetőség van piacvezető szerepre törnek.

Az SGM mérlegfőösszege alapján a montenegrói bankpiacon 11,9 százalékos részesedéssel rendelkezik, így a 2020 második felében a CKB neve alatt egyesülő két bank jelenlegi összesített részesedése 27,9 százalékot tesz ki. A mintegy 35,6 millió eruóért megvásárolt bank adózott eredménye 7 millió eurót tett ki, míg a CKB-é 10,7 millió volt 2018-ban.

Csányi Sándor az MTI-nek elmondta, hogy csütörtökön találkozott a montenegrói központi bank elnökével, és az ország miniszterelnökével is. Radoje Zugic a találkozón kijelentette, hogy az OTP Csoport jelenléte Montenegróban tovább erősíti a bankszektor stabilitását. Az OTP és a központi bank elnöke egyetértett abban, hogy a bank projektfinanszírozási tevékenysége hozzájárulhat olyan kulcsszektorok fejlesztéséhez, mint például a turizmus. Dusko Markovic miniszterelnök örömét fejezte ki, hogy az OTP Csoport, mint a montenegrói gazdaság egyik legnagyobb partnere, újabb jelentős befektetéssel fejezte ki bizalmát, hogy Montenegró gazdasága fenntartható fejlődési pályán halad – mondta Csányi Sándor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.