Nyáron is folytatódnak a balatoni fejlesztések

Már csak napok kérdése, és mindenütt befejeződnek a szabadstrand-rekonstrukciós munkák a Balatonon. Egyébként ott se nagyon zsörtölődnek a fürdőzők, ahol időnként még kerülgetni kell a munkásokat.

2019. 07. 13. 14:30
null
A megújuló földvári Kvassay sétány megyei védelem alatt álló platánjait a XIX. században ültették Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak napok kérdése, és mindenütt befejeződnek a szabadstrand-rekonstrukciós munkák a Balatonon. Egyébként ott se nagyon zsörtölődnek a fürdőzők, ahol időnként még kerülgetni kell a játszótér-, sétány- vagy vizesblokk-építőket.

A minap Tihanyban adták át a megújult arculattal, az apátság alatti öbölben lévő, hajóállomás melletti strandot. A félsziget 1961-ben megnyitott és 1980-ban felújított önkormányzati fürdőzőhelye Dorko Tihany Beachként várja a vendégeket.

– Három éve egy testvérpár, Keczán Pál és Péter vette bérbe az önkormányzattól a rekonstrukcióra váró ingatlant, és miután önerőből korszerűsítették, a sajkodi mellett most egy újabb stranddal lett gazdagabb Tihany – tájékoztatta lapunkat Tósoki Imre polgármester. A Dorko Tihany Beach a Balaton legolcsóbb strandja: egy felnőttjegy 500, egy gyerekjegy 250, a családi mindössze 1000 forintba kerül. A „generációkat átívelő találkozóhelynek” szánt fürdőben gyereköböl, szörf-, SUP-deszka- és vízibicikli-kölcsönző, továbbá kisebb-nagyobb, közvetlen vízparti hostel (ifjúsági szálláshely) és bár várja a nyaralókat.

A megújuló földvári Kvassay sétány megyei védelem alatt álló platánjait a XIX. században ültették
Fotó: Katona Vanda

Szárszón termelői piac nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, amelyet Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke a déli part második legszebb termelői piacaként mutatott be. Az ötvenmillió forint pályázati pénzből épült szabadtéri kereskedelmi egységgel kapcsolatban Balatonszárszó polgármesterétől, Dorogi Sándortól megtudtuk: a tizennégy árusítóhelyre Szárszó negyven kilométeres körzetéből, együttesen 14 településről szállítják a kistermelők az általuk termelt friss zöldséget, gyümölcsöt.

Balatonföldváron pedig ugyancsak látványos munka folyik az év legforróbb heteiben is: június végére befejeződött a népszerű üdülőhely nevezetes promenádja, a tóparttal párhuzamosan futó Kvassay sétány első szakaszának rekonstrukciója.

A 44 millió forintos fejlesztés első üteme után a sétány felújításához szükséges további költségek finanszírozása érdekében az önkormányzat pályázatot nyújt be – jelezte lapunknak Holovits Huba, az üdülőhely polgármestere. A hajóállomás épületétől induló, 1200 méter hosszú Kvassay sétány a tó déli partjának egyik legszebb sétahelye. Megyei védelem alatt álló platánfáit a XIX. század végén ültették.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.