Astrát, Focust, Golfot veszünk használtan

Magyar Nemzet
2019. 08. 06. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még mindig több, zömében tíz évnél idősebb használt autó érkezik Magyarországra, mint amennyi új autóból fogy. A nagycsaládos autóvásárlási támogatás hatására azonban trendforduló is bekövetkezhet, így 2019 végére az újautó-eladások túlnőhetik az importot. Az átlaghoz képest a BMW-, Mercedes-Benz- és Audi-modellek cserélnek leg­gyakrabban gazdát, míg a tulajdonosok legtovább a Lada-, Dacia- és To-yota-modelleket tartják meg – közölte a Használtautó.hu.

Az import dobogóján továbbra is Volkswagen, Opel, Ford a sorrend, a negyedik helyen azonban az Audi visszaelőzte a Toyotát. A legnagyobb számban behozott modellek listáján az első négy hely változatlanul az Opel Astra, Ford Focus, Volkswagen Golf és Passat fogaté. Az Opel továbbra is az egyetlen márka, amely három modellel (Corsa, Meriva, Zafira) képviselteti magát a top 10-es importlistán, a legnagyobb előrelépés pedig a Hyundai i30-nál tapasztalható: csaknem másfélszer annyi érkezett 2019-ben, mint tavaly, így a tizenkilencedik helyről a tizedikre ugrott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.