Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gyakornoki programot indít a Mészáros-csoport

Kivételes karrierépítési lehetőséget kínál a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak és a pályakezdő diplomásoknak a Mészáros-csoport. A szeptemberi tanévkezdéssel induló Talentis Gyakornoki Program résztvevői stratégiai fontosságú ágazatokban szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat tanulmányaik során. Az utánpótlásképző projekt elindítását a Mészáros Alapítvány ösztöndíjasainak konferenciáján jelentették be a Mészáros-csoport társadalmi felelősségvállalási programjának részeként.

Forrás: MTI2019. 08. 02. 13:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dizájn, vasúti innováció, precíziós növénytermesztés. Néhány terület azok közül, ahol a Talentis Gyakornoki Program várja a jövő divattervezőit, mérnökeit, menedzsereit vagy agrárszakembereit. A program célja, hogy a Mészáros-csoporthoz tartozó, a gazdaság számos szegmensében érdekelt vállalatoknál szerezzenek szakmai tapasztalatot a jelentkezők. Ezért a Talentis Gyakornoki Program – a hasonló állami vagy magánkezdeményezések között – kivételes karrierépítési lehetőséget kínál a pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak és a pályakezdő diplomásoknak.

„Ahhoz, hogy a tudás kamatozzon, a tehetség kibontakozzon és a szorgalom megmutatkozzon, lehetőség kell. Biztosítottuk az anyagi segítséget, az üzleti világ inspiráló egyéniségeinek megismerését, a kapcsolatépítés lehetőségét. Most pedig arra készülünk, hogy olyan szakmai gyakorlati lehetőséget kínáljunk, amelyben használható munkahelyi tapasztalatokat szerezhetnek karrierjük elindításához.” – hangsúlyozta Dr. Mészáros Beatrix, a Mészáros-csoporthoz tartozó tőzsdei befektetési holding, az Opus Global Nyrt. elnöke.

A Talentis Gyakornoki Programot a Talentis Consulting Zrt. koordinálja. Dr. Gombai Gabriella, a Talentis Consulting Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az utánpótlás képzésében résztvevő intézményekkel országszerte megkezdték a szakmai együttműködéshez, megállapodások kialakításához szükséges egyeztetéseket. Hozzátette, hogy a Talentis Gyakornoki Programmal a Mészáros-csoport hozzájárul a képzett munkaerő magyarországi boldogulásához. A program saját portált indít www.talentis.hu címmel, ahol az érdeklődő középiskolások és egyetemisták a regisztráció során megadhatják preferenciáikat. A honlapon a jelentkezőket már most is várják, de a programban résztvevő vállalatok és oktatási intézmények listája a tanév kezdetére válik teljessé.

A Mészáros Alapítvány egerszalóki konferenciájának sajátossága, hogy az alapítvány ösztöndíjas hallgatói is elődadást tartanak a tanulmányaik során szerzett tapasztalataikról.

A Mészáros Lőrinc által 2016-ban létrehozott magánalapítvány hároméves működése alatt közel 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az alcsútdobozi, felcsúti, kajászói, tabajdi, váli és vértesacsai diákoknak. A 2018/2019-es tanévben 206 Váli-völgyi egyetemi és főiskolai hallgató nyerte el és élvezhette tíz hónapon át a havi 50.000 forintos anyagi támogatást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.