Gyarapodtak az egyéni megtakarítások

Magyar Nemzet
2019. 08. 05. 16:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Allianz nyugdíjpénztár tagjai az idei első fél évben 3,719 milliárd forinttal gyarapították egyéni megtakarításaikat, amely 200 millió forinttal haladta meg a tavalyi első félévi befizetéseket. Az önkéntes nyugdíjpénztár a távirati irodával azt közölte, hogy a tagok teljes megtakarítása kilenc százalékkal, 203,5 milliárd forintra emelkedett az idei első fél évben, átlépve ezzel a kétszázmil­liárd forintos határt. Tavaly az első fél év végén a nyugdíjpénztár 186,462 milliárd forint megtakarítással rendelkezett, 2018 végére 198,341 milliárd forintra emelkedtek a tagi megtakarítások.

A munkáltatói befizetések az év eleji visszaesést követően jelentősen, hatvan százalékot meghaladó mértékben emelkedtek, az első fél év végén elérték az 1,796 milliárd forintot, bár elmaradtak az előző év azonos időszakának 2,7 milliárd forintos befizetéseitől. Az idén a nyugdíjpénztár mintegy 178 ezer tagja közül 46 471-en igényeltek vissza befizetéseik után adókedvezményt. Az adóhivatal 1,451 milliárd forintot utalt át a pénztártagok számlájára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.