időjárás 6°C Balázs 2023. február 3.
logo

Megszűnhetnek a szemétledobók a panelekben

Magyar Nemzet
2019.08.24. 17:48

Bezárná a panelházak szemétledobóit a Magyar Közös Képviselők Egyesülete, mert nagyon sok helyen nem rendeltetésszerűen használják őket, emiatt elszaporodnak a csótányok és a patkányok, illetve rendszeresek a kisebb-nagyobb tűzesetek. Ráadásul a szemétledobók nem teszik lehetővé a szelektív hulladékgyűjtést – mondta az InfoRádiónak az egyesület szakmai igazgatója, Weisz Gábor Miklós. Magyarországon hozzávetőleg félmillió panellakás van, és a tízemeletes házak többségébe az 1970-es, 80-as években építették be a hulladék ledobására alkalmas csövet.

A problémák miatt egyre-másra lezárják a szemétledobókat a panelházakban, ezt üdvözli a Magyar Közös Képviselők Egyesülete, mivel szerintük rengeteg költségtől, feszültségtől és problémától mentesülnek ezáltal. Sok kezdeményezés azonban egy-egy lakó miatt falba ütközik.

Tekintettel arra, hogy a szemétledobó kényelmi szolgáltatás, amit a lakás megvásárlásával szerzünk meg, így az erről szóló közgyűlési határozat a bíróságon megtámadható, ha azzal valaki nem ért egyet.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.