Nyolcezer hiteligénynél tart a legnagyobb bank

A babaváró kölcsönt egy hónap alatt több mint nyolcezer család igényelte az OTP Banknál, ebből már több mint háromezer kölcsönt folyósítottak.

Horváth Éva
2019. 08. 02. 13:36
Balázs Imre; Kiss Emese Enikő
Szombathely, 2018. január 1. Balázs Imre, az új év első vidéki újszülöttje és édesanyja, Kiss Emese Enikő a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészetén 2018. január 1-jén. A 36 éves édesanya első gyermeke 3130 grammal, 50 centiméterrel, természetes úton jött a világra. MTI Fotó: Krizsán Csaba Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A babaváró kölcsönt egy hónap alatt több mint nyolcezer család igényelte az OTP Banknál, ebből már több mint háromezer kölcsönt folyósítottak. A hitelintézet közleményéből kiderül, hogy az indulás óta a legtöbb igénylést Budapesten és környékén nyújtották be, de az északkelet-magyarországi és az észak-dunántúli régió is felzárkózóban van.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A bankok mellett az igénylők is sokat tehetnek azért, hogy még gyorsabbá tegyék a folyamatot. Így a kedvezményes kölcsön igénylése előtt állóknak érdemes már tb-igazolással a fiókba érkezni, s amennyiben a kismama már túl van a terhesség 12. hetén, akkor hozza magával a terhesgondozási kiskönyvét is. Az igénylés során szükség lesz azonosítási dokumentumként érvényes magyar személyazonosító igazolványra vagy útlevélre, vagy kártya formátumú jogosítványra, a lakcímkártyára, magyarországi állandó lakcímmel és személyi azonosító számmal, valamint az adókártyára. Amennyiben a hitelért folyamodónak az elmúlt hat hónapban nem az OTP Banknál vezetett bankszámlára érkezett a jövedelme, akkor vigyen magával harminc napnál nem régebbi munkáltatói jövedelemigazolást, vagy az utolsó három havi bankszámla-kivonatot.

Az OTP Bank tapasztalatai szerint a szabad felhasználású babaváró kölcsönt zömében a harmincas éveik elején járó párok veszik igénybe, az igényelt összegek átlaga az eddig benyújtott kérelmek alapján 9,7 millió forint. A jogosultak száma a statisztikai adatok szerint országosan akár a 300 ezret is elérheti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.