Sorra indulnak az új légi járatok

2019. 08. 10. 17:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Philadelphiai járata mellé 2020 májusától a Chicago O’Hare nemzetközi repülőtérről is közvetlen járatot indít Budapestre az American Airlines – közölte tegnap a légitársaság. A vonalon, heti négy alkalommal, modern Boeing 787 Dreamliner típusú gép üzemel majd.

A szezonális járat minden héten kedden, szerdán, pénteken és szombaton fog közlekedni, menetrendje pedig a magyar utazóknak is kényelmes az indulási időpontok miatt – állapította meg az American Airlines. Kitértek rá: az Egyesült Államok és Magyarország közötti forgalom folyamatosan nőtt az elmúlt években, 2018-ban már 700 ezer utas fordult meg Budapest és az USA között.

Ennek egyik katalizátora éppen a közvetlen légi kapcsolatok újraindítása volt, köztük az American Airlines Philadelphia–Budapest járata is, amely 2018 tavaszán szállt fel először. Kiemelték, hogy az utasok 65 százaléka amerikai illetőségű, ami jól mutatja Budapest turisztikai vonzerejének töretlenségét.

A napokban a Wizz Air diszkont-légitársaság is bejelentette, hogy novembertől Odesszába indít járatot Budapestről, a cég Airbus A320-asai hetente kétszer, kedden és szombaton közlekednek a két város között.

Így Kijev mellett Odessza lesz a második város Ukrajnában, ahová közvetlenül is el lehet jutni. Ez már a hatodik, idén bejelentett új úti célja a Wizz Airnek London-Gatwick, Oslo, Castellón, Kazán és Edinburgh után. A társaság közlése szerint változatlanul elkötelezettek az újabb, keleti irányú járatok indítása mellett.

A Budapest Airport is folyamatos fejlesztésekkel igyekszik lépést tartani a megnövekedett légi forgalommal járó turistaáradatra. Közölték: automata poggyászfeladó rendszert telepítettek a Ferihegyi repülőtér 2-es terminálján.

A jelenleg tesztüzemmódban működő rendszer részeként a 2A és 2B terminálon is két-két automatát üzemeltek be, ahol az utasok a beszállókártyán feltüntetett vonalkód szkennelése után maguk nyomtathatják ki és helyezhetik el a feladni kívánt csomagon a poggyászszalagot. A szolgáltatáshoz elsőként a repülőtér legnagyobb forgalmat generáló légitársasága, a Wizz Air csatlakozott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.