A Bükkbe megy a legtöbb hazai túrázó

2019. 09. 17. 18:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúcslátogatottságot ért el ezen a nyáron a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság. Közlésük szerint a park bemutatóhelyein sokkal több vendég fordult meg idén, mint 2018-ban. Tavasszal indult el a Bükk-vidék Geopark népszerűsítését célzó kampányuk, amely elsősorban az egyéni turistákra fókuszált.

Mára bebizonyosodott, hogy sikert ért el a vendégvonzó akció is, amely a legeredményesebb a Bükkben volt. A lillafüredi Anna-barlangban a 2017. évi vendégforgalmat 26 százalékkal haladta meg az idei látogatószám, a tavaly január–augusztusi vendégforgalomnak pedig közel a háromszorosát regisztrálták, ami 53 százalékos növekedést jelent. Nagyot nőtt a látogatottság a szilvásváradi bemutatóhelyeken is: a Millenniumi Kilátóba 28 százalékkal mentek fel többen, mint az elmúlt évben, a Szalajka-völgyi Információs Ház forgalma pedig a duplájára nőtt. Kiemelték: az idén tavasszal átadott Szomolyai Kaptárkő bemutatóhelyen is közel hatezer ember fordult meg augusztus végéig.

A Bükki Nemzeti Park ­Igazgatóság Nógrád megyei bemutatóhelye az Ipolytarnóci Ősmaradványok, ahol 2018-ban 60 százalékos volt az éves látogatószám növekedése. A tendencia – ha nem is ilyen mértékben – folytatódott idén is, az év elején, április végéig a tavalyi hasonló időszakban regisztrált forgalom négyszeresét fogadta ez a terület, a nyári hónapokban pedig 7,6 százalékkal nőtt a vendégek száma. Összessé­gében ­augusztus végéig a nemzeti park egységeit több mint 15 ezer fővel keresték fel többen, mint 2018 hasonló időszakában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.