Támogatják a kaucsuktermesztést

Magyar Nemzet
2019. 09. 17. 18:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Continental autóipari beszállító közös céget alapít a Michelinnel, amely vezető szerepet tölt be az abroncsgyártásban és a fenntartható mobilitásban, valamint a Smaggal, a mezőgazdasági szoftverek vezető fejlesztőjével. A tervek szerint a közös vállalat még idén megkezdi működését, bekerül a Rubberway digitális platform, amely a természetesgumi-előállításban monitorozza a kockázatokat a kaucsukfa-ültetvényektől kezdve egészen a gumifeldolgozó üzemekig. A természetes gumi ellátási lánca – amely hatmillió farmert, 100 ezer közvetítőt és 500 gumigyárat is magában foglal – rendkívül komplexnek tekinthető. A Rubberway a Smag szoftverfejlesztő céggel közösen születhetett meg, és már 2017 óta használatban van néhány fontosabb gumitermelő országban, mint például Thaiföldön, Indonéziában, Nigériában, Brazíliában, Ghánában vagy éppen Elefántcsontparton.

Csapolják a gumit a fa kérgéből
Fotó: Reuters

A Continental a vállalkozásba fektetett tőkével fejezi ki elköteleződését a megoldás mellett, és egyúttal a többi gumiabroncs- és autóalkatrész-gyártó előtt is megnyitja a szélesebb körű alkalmazás lehetőségét, hozzájárulva a fenntartható gyakorlatok elterjesztéséhez a természetes gumi iparágában. A Smag pedig a mezőgazdaságban használt digitális megoldások terén szerzett technológiai és szektorspecifikus szakértelmével támogatja a projektet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.