időjárás 32°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Elektronikus fejlesztésben vesz részt a 4iG

Magyar Nemzet
2019.10.22. 08:12

Az ingatlan-nyilvántartási rendszer digitális átállásában működik közre a 4iG, a társaságot érintő megbízás értéke meghaladja a kétmilliárd forintot – jelentette be a társaság hétfőn.

A tájékoztatás szerint olcsóbb és gyorsabb lesz a földhivatali ügyintézés a Lechner Tudásközpont elektronikus ingatlan-nyilvántartási rendszer kidolgozására irányuló projektjének eredményeképpen. Az európai uniós forrásból megvalósuló program révén folytatódik a közigazgatási folyamatok széles körű digitalizációja.

Az e-ingatlan-nyilvántartás jelentősen átírja majd a földhivatali rendszer működését, megújítja Magyarországon az ingatlan-nyilvántartási rendszert, rövidül és biztonságosabbá válik az ingatlanügyi, telekalakítási és mezőgazdasági igazgatási eljárások átfutási ideje.

A 4iG Nyrt. a projekt részeként a földügyi közigazgatás rendszerek elektronikus fejlesztését valósítja meg, beleértve az igazgatásszervezési, folyamatfelmérési és -szervezési feladatok elvégzését, részt vesz az egymásra épülő rendszerek összekapcsolásában, integrálásában is.

A munka eredményeként a papíralapú földforgalmi adminisztrációs folyamatokat elektronikus és automatizált eljárások váltják majd ki, egységessé válik a közhiteles ingatlan-nyilvántartás és a központi ingatlan-nyilvántartás kezelése is.

A Lechner Tudásközpont megbízásából a Tigra Kft. a projekt fővállalkozója, amelyben a 4iG alvállalkozóként vesz részt, megbízásának értéke 2,069 milliárd forint – közölte a társaság.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.