Átadták a bükkszentkereszti Geopark panziót

Átadták a bükkszentkereszti Geopark panziót, amely egyben Bükk-vidéki Geopark központként is üzemel.

Forrás: MTI2019. 11. 20. 14:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A létesítmény szerdai átadása előtt Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos újságíróknak azt mondta: a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb országok közé tartozzon. Fontosnak nevezte, hogy a szabadidő eltöltésében növeljék az aktív turizmus súlyát.

A kormánybiztos szerint ebben jelentős szerepe van a turistaházaknak. Elmondta, hogy a most átadott bükkszentkereszti létesítmény épületének megvásárlását a kormánybiztosság finanszírozta. Hozzátette: az üdülőt nagyon kedvező áron, 125 millió forintért vették meg.

Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park igazgatója elmondta, hogy a Bükk-vidék Geopark 2017-ban alakult, a felsőtárkányi alapító ülésen csaknem félszáz település képviselője vett részt, néhány hónapon belül pedig már 105 település csatlakozott a kezdeményezéshez.

A geopark olyan, földtani-földrajzi adottságokra épülő térségfejlesztési koncepció, amely munkaszervezete révén kapcsolódik a nemzeti és nemzetközi geoparkok hálózatához. Az UNESCO Globális Geoparkok arra törekszenek, hogy bemutassák a változatos geológiai értékeket, elősegítsék azok védelmét, az oktatásba és turizmusba való bekapcsolásukat.

Az igazgató kiemelte: a Bükk és közvetlen környezete bővelkedik olyan földtudományi értékekben, amelyek mind a turizmus, mind az oktatás, bemutatás, szemléletformálás tárgykörébe bevonhatók.

A most átadott Geopark panzió geoturisztikai centrumként és panzióként egyaránt működik, az épületben 35 embert tudnak elszállásolni, különlegessége, hogy az egész épület a geopark bemutatását célozza, ami a szobák nevében és dekorációjában, valamint a geo- és ökoturisztikai kínálatban is jelentkezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.