időjárás 2°C Abigél , Alex 2023. február 9.
logo

Hazánk újra a nemzetközi élvonalban

Thurzó Katalin
2019.11.22. 09:09

Kiemelkedve a turisztikai versenytársak közül, ismét bizonyítottunk a nemzetközi színtéren, amiről két hír érkezett a héten.

Eszerint három magyar kastély megkapta a Heritage Hotels of Europe díját. A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége azt közölte a távirati irodával, hogy a kitüntetés a történelmi szállodák egyedülálló elismerése, tisztelgés a patinás épületekbe „lelket varázsoló” elhivatott tulajdonosok, üzemeltetők és munkatársak előtt. A 13 tagországot számláló szakmai szervezetben idén közel száz jelölt indult a megméretésen, hét kategóriában adtak át díjakat, amelyekhez egy különdíjat is megszavazott a nemzetközi zsűri. Kategóriájában a teljes mezőny harmadik legjobbja lett a mándoki Forgách-kastély, míg a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszállodának sok hasonló besorolású építményt sikerült megelőznie. A különdíjat a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont kapta meg. Jövőre Magyarország lesz a rangos esemény házigazdája.

Amiatt is dobogós kategóriába kerültünk, hogy egy friss nemzetközi tanulmány szerint az Európán belüli járatkapacitás-bővítés rangsorában a nyáron Sevilla és Bécs után Budapest a harmadik lett. A ForwardKeys utazási elemző cég legújabb kimutatása szerint – amelyet a Turizmus.com idézett – az utolsó negyedévben egyedül Dubrovnik előzi meg Magyarországot a járatbővítésekben. A portál felsorolja, hogy a 3. helyezést indokolta a Ryanair heti kétszeri járatindítása több célpont irányába, illetve a WizzAir új kiindulási és célállomásai.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.