Jurtafaluban él tovább az ősök nyugodt rendje

Tanösvény, történelmi időutazás, jurtakávézó fogadja a látogatót akár egy késő őszi, gyalogosan vagy két keréken tervezett családi kirándulás alkalmával a három évszakos paloznaki Mágustanyán.

2019. 11. 15. 15:24
null
Nyugalom és tradíciók. Időutazásra hív a paloznaki tanya Forrás: A szerző felvétele
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanösvény, történelmi időutazás, jurtakávézó fogadja a látogatót akár egy késő őszi, gyalogosan vagy két keréken tervezett családi kirándulás alkalmával a három évszakos paloznaki Mágustanyán, amelynek ötletgazdája, a magyar őstörténet iránt érdeklődő Csurgay Csaba mutatta be lapunknak a törzsi gyűlések helyszínére hajazó, különleges élményfalut. Mint mondta, a családköz­pontú és a természetközeli életvitel szépségét, a kiegyensúlyozott élet lehetőségét is megtapasztalhatják az érkezők Paloznakon, ahol a magyarság történelmében való elmélyülést szolgáló turisztikai élményhelyet alakítottak ki.

Nyugalom és tradíciók. Időutazásra hív a paloznaki tanya
Fotó: A szerző felvétele

– Egy kirándulás során a bugacpusztai Kurultájt szerettük volna felkeresni családunkkal, de eltévedtünk, és egy erdőben álló jurta mellett találtuk magunkat. Éppen ott volt a házigazda, aki belülről is megmutatta a hatalmas nemezsátrat. Ott érintett meg az „ősök szelleme” – emlékezett vissza a két éve történt eseményre Csurgay Csaba, aki a váratlan élmények hatására megvásárolt és kibővített egy elhanyagolt, dzsungellé vált paloznaki területet, ahova jurtákat épített. Ezek több funkciót is betöltenek, hagyományos és élményszerű szolgáltatásokkal, amelyeket saját pénzből, szívvel-lélekkel fejlesztenek tovább. A tanyagazda kiemelte: a technika vívmányait minimálisan szeretnék használni, figyelmük inkább az ősök generációjának nyugodt és tiszta rendjére, hierarchiájára, gyermek-, családközpontú és tradicionális gondolkodásmódjára irányul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.