Növekvő kínai befolyás a Daimlerben

Magyar Nemzet
2019. 11. 26. 7:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelezte szándékát részesedésének további növelésére a Mercedes gépkocsikat gyártó német Daimler járműipari vállalatban a kínai BAIC-csoport azt követően, hogy nyílt piaci vásárlásokkal öt százalék fölé emelte részvénypakettjét.

A Daimler pénteken jelentette be az értékpapír-felügyeletnek, hogy a BAIC 5,23 százalékos szavazó részesedésre tett szert közvetlen és közvetett részvénytulajdonlás révén.

A BAIC-csoport (Beijing Automobile Group Co. Ltd.) tőzsdén jegyzett autóipari érdekeltsége, a BAIC Motor Corp. Ltd., a Daimler kínai közös vállalati partnere október közepén jelezte egy befektetői konferencián, hogy mind a BAIC, mind a Daimler a részvénytulajdonlás kölcsönös növelésére törekszik. A pekingi Beijing Benz Automotive vállalat Mercedes-Benz-modelleket gyárt.

A Daimler legnagyobb részvényese, a 9,69 százalékos részvénypakettel rendelkező, szintén kínai Zhejiang Geely Holding Group autóipari csoport 2018 elején vásárolta fel közvetítők révén a birtokában lévő Daimler-részvényeket. A Geely a tulajdonosa a Volvo autógyárnak is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.