Szombaton az etyeki Gasztrosétány várja nyitott pincékkel azokat, akik az Úr eljövetelére való várakozás négy hetét egy könnyed, nagyszülőkkel, gyermekekkel, barátokkal közösen eltölthető gasztronómiai túrával indítanák. A közismertebb, nagyszabású téli etyeki pikniket majd január 18-án tartják, ezúttal a vasárnap kezdődő advent jegyében hangolódhatnak az Újhegy látogatói, ahol az ünnepi kézművesvásárban tematikus ételeket készítenek a helyiek. Lesz ropogós pulykasült, karácsonyi kacsacomb, házi szörpök, forró és tüzes italok, és az első idei bejglikóstolót is meghirdették az etyekiek holnapra. A kisebbek napközben a csokoládéműhelyben maguk készíthetik el a Mikulás-csomagba kerülő édességeket, vagy ajándékokat festhetnek a szüleiknek, akik eközben forralt bort vagy bombardinót, azaz tejszínhabbal díszített fűszeres forró tojáslikőrt kóstolhatnak. A gyerekeket az adventi matiné is szórakoztatja, sötétedéskor pedig közös, tábortüzes éneklésre invitálják a Gasztrosétány kirándulóit.
A német Zöldek teljes valóságtagadásban vannak
Úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.