időjárás 25°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Percenként 11 millió dollárt költöttek az amerikai Cyber Monday vásárlói

Fischer Patrícia
2019.12.03. 16:40

Ismét rekordot dönthettek az online eladások a Cyber Monday akciók alkalmából az Amerikai Egyesült Államokban. A 2005 óta a hálaadásnap utáni hétfőn megrendezett online vásárlási rali az előzetes becslések szerint idén 9,2 milliárd dollárnyi (2700 milliárd forint) forgalmat generál. Ez egyébként a Fox Business tudósítása szerint csaknem 17 százalékos növekedést jelent majd az előző évhez képest.

A Fox Business cikkének publikálásakor még jó néhány óra hátra volt az akciók lezárásáig, a cikk írója akkor azt prognosztizálta, hogy a „vásárlási aranyórában”, azaz az este tíz és hajnali kettő óra közötti idősávban a teljes forgalom mintegy 30 százalékát adják majd a vásárlások, vagyis mintegy 2,8 milliárd dollárnyi értékben töltik meg virtuális kosaraikat még az akciók zárása előtt.

A legforgalmasabb órákban így gyakorlatilag percenként 11 millió dollárt (3,3 milliárd forint) költhetnek a vásárlási lázban égők – szemléltette a csillagászati összeget a portál.

Az egyik legnagyobb internetes kereskedelmi cég, az Amazon már közölte, hogy a vállalat történetében az idei Cyber Monday lehet a legnagyobb forgalmat generáló nap, legalábbis a világ minden pontjáról megrendelt áruk mennyiségéből erre következtetett a cég.

Elmondásuk szerint a legnépszerűbb termékek a okostelefonok voltak, az összes eladás 33 százalékát tették ki, értékben pedig elérték a 3 milliárd dolláros határt – ezzel egyébként 46 százalékos növekedést regisztrálhattak ennél a terméknél a tavalyi eseményhez képest.

A Fox Business cikke szerint a november elején kezdődött ünnepi bevásárlási szezonban december elsejéig több mint 72 milliárd dollárt (21 500 milliárd forint) költöttek az amerikai webshopokban, ez 16,3 százalékos éves növekedés, ami az előzetes várakozásaikat is jócskán túlszárnyalta.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.