Stabilizálta pénzügyeit a kukaholding

Forrás: MTI2019. 12. 19. 18:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terveinek megfelelően zárta le a 2018-as évet az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – közölte a vállalat. A köznyelvben kukaholdingként is ismert társaság tavaly stabilizálta pénzügyi helyzetét. Az év negyedik negyedévére a számlázási elmaradásokat felszámolta, melynek eredményeként 2019-ben az ügyfelek már rendben megkapták számláikat. A pénzügyi beszámolót elfogadták, az NHKV közel 1,2 milliárd forintos üzemi eredménnyel és 623 millió forint adózott eredménnyel zárta a 2018-as üzleti évet.

Alapvető tulajdonosi elvárás, hogy a beszámoló mindenben tükrözze a társaság valós gazdasági helyzetét és tevékenységét, ezért a 2017-es üzleti beszámoló felülvizsgálatát rendelték el. A közszolgáltatók által utólag beküldött elszámolásokat később zárták le, majd ezek eredményét figyelembe véve fogadta el a tulajdonosi jog gyakorlója a beszámolót, amelynek tartalma a lehető legbizonyosabb képet mutatja.

A társaság tájékoztatása szerint az idei évet stabil pénzügyi háttérrel kezdhette meg, melynek eredményeként az év során növelte működésének hatékonyságát. Az NHKV Zrt. működése során továbbra is kiemelt cél a nonprofit alapú szemétszállítás koordinálása, biztosítása, és a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése érdekében. A holding idén jelentősen gyorsította a számlakiállítási folyamatot, elősegítette a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás finanszírozásának javítását – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.