Kompenzál a bírságot kapó Magyar Telekom

Magyar Nemzet
2020. 01. 29. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 350 millió forintra bírságolta a Magyar Telekomot, az összeg azonban csökkenthető a fogyasztóknak nyújtott kompenzációval. A hivatal tájékoztatása szerint a szolgáltató 2018. február 1. és 2018. március 31. között megtévesztette ügyfeleit a Most generáció kampányában alkalmazott, maximális sebességű hálózatra utaló állításával. A kifejezéssel ugyanis azt sugallta, hogy az előfizetőknek a lehető legnagyobb sebességet biztosítja hálózatán, miközben azt valójában csak egy szűkebb előfizetői kör érhette el.

A GVH jelezte: először alkalmazott lépcsős, feltételes bírságmeghatározást. Ennek lényege, hogy a vállalkozásnak nem kell megfizetnie az összeg egy részét, ha a megjelölt határidőig igazolja, hogy vállalásainak megfelelően kompenzálta a jogsértésben potenciálisan érintett előfizetőit.

A Magyar Telekom vállalásának lényege, hogy határozott időtartamú, hűségnyilatkozattal terhelt szerződését határozatlan időtartamúra módosítja azokkal a vezetékes és mobilinternetes előfizetőivel, akik azt a kifogásolt kampány időszakában és az azt követő két hónapban kötötték.

A Magyar Telekom a döntést jogorvoslattal nem támadta meg, a megállapított jogsértést azonban nem ismeri el. Mint a távirati irodával közölték, ügyfeleik érdekeit szem előtt tartva az eljárásban felajánlásokat tettek az érintettek kompenzálására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.