Nincsenek tisztában jogaikkal a légi utasok

Forrás: MTI2020. 02. 24. 11:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szigorítani és pontosítani kellene az utasok kártérítésére vonatkozó szabályokat a légiközlekedésben – mondta Bolyó Anikó, a Flight-refund kft. ügyvezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az ügyvezető elmondta: pontosításra azért lenne szükség, hogy az utasok is tisztában legyenek azzal, mikor igényelhetnek kártérítést. A légitársaságok például gyakran hivatkoznak rendkívüli körülményre, amikor elutasítják a kártérítést, de azt már nem magyarázzák meg, hogy mi is pontosan ez a körülmény.

Egy németországi felmérés szerint az utasok 86 százaléka nincs tisztában a saját jogaival – mondta.

Ha a törvény pontosan felsorolná, hogy mi tartozik az említett kategóriába, akkor az utas azzal is tisztában lenne, hogy mire nem vonatkozik a kártérítés, így könnyebben érvényesíthetné jogait – tette hozzá.

Szólt arról is, a kártérítés mellett kárenyhítési kötelezettségük is van a légitársaságoknak, ami például adott esetekben az utasok ellátását, elszállásolását jelenti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.