Elfogadta a kormány a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport egyes javaslatait

Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett gazdasági intézkedések alapjául szolgáló egyes javaslatokat a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoport dolgozta ki. A Bártfai-Mager Andrea által vezetett munkacsoport folyamatos kapcsolatban áll a legnagyobb ágazatok képviselőivel és várja a kamarák, szövetségek, szakmai szervezetek javaslatait. Az akciócsoport célja, hogy a magyar gazdaság újraindítására újszerű, a kialakult helyzetre dinamikusan reagáló intézkedési terveket dolgozzanak ki – közölte a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtó és kommunikációs főosztálya.

Magyar Nemzet
2020. 03. 19. 17:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter kiemelte, hogy „a kritikus infrastruktúra és közszolgáltatások fenntartása, az alapvető élelmiszerellátás nem költségvetési kérdés, elengedhetetlen a gazdaság és a magyar állampolgárok erkölcsi és anyagi életminőségének fenntartása szempontjából. A járvány hatásaira legérzékenyebb, ugyanakkor a gazdasági növekedésben jelentős szerepet játszó ágazatok esetében meg sürgős döntéseket kellett hozni. Emellett döntéseink során a hosszú- és rövidtávú társadalompolitikai hatásokat folyamatosan mérlegeljük.”

Az akciócsoport folyamatosan egyeztet a gazdaság kulcsszereplőivel, nyitott a különböző ágazatok szakmai véleményére és kéri, hogy a kamarák, szövetségek keressék meg javaslataikkal. Az akciócsoport kidolgozott egy kérdőívet is, melynek segítségével fel tudják mérni a különböző ágazatok helyzetét és problémáit, és ezen információk birtokában megalapozott javaslatokat fogalmazhatnak meg a kormánynak.

Bártfai-Mager Andrea miniszter rendkívül fontosnak tartja a gazdasági élet szereplőivel az egyeztetést, ami a világjárvány hatására kialakult gazdasági helyzetben elengedhetetlen, hiszen nem csak a felmerült problémákat kell megoldani, de a járványhelyzet egyes problémákat más megvilágításba helyez, és új lehetőségeket is teremt.

A munkacsoport március 17-én tartotta meg alakuló ülését. Ott egyetértettek abban, hogy célzott, átmeneti és egyszerű intézkedések bevezetésére van szükség. A már beérkezett javaslatok áttekintése után megállapították, hogy azok nagyrészt átfedésben vannak egymással és elsősorban a fizetőképesség fenntartásához kérnek segítséget a kormánytól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.