Már lehet nyilatkozni a Takarékbanknál a hiteltörlesztés folytatásáról

Már tudnak nyilatkozni a Takarékbanknál azok az ügyfelek, akik a hiteltörlesztési moratórium ellenére tovább fizetnék törlesztőrészletüket. A pénzintézet jelenleg négy platformon: Call Centeren, e-mailen, postai úton, illetve indokolt esetben a Takarékbank bármely bankfiókjában fogadja az ügyféligényeket – ismertette a társaság. Az ügyfelek december 31-éig bármikor jelezhetik, hogy mégis folytatják a hitelük törlesztését, ugyanúgy, ahogy azt is, ha mégis élni kívánnak a moratóriummal.

Magyar Nemzet
2020. 03. 26. 17:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a koronavírus okozta válsághelyzet miatt december 31-éig felfüggesztette a március 18-áig folyósított lakossági és vállalati hitelek visszafizetését. A Takarékbank haladéktalanul végrehajtotta a kormányrendeletet, és a hitelek törlesztéseinek beszedését leállította. A jogszabály ugyanakkor lehetőséget ad arra, hogy aki akarja, továbbra is törlessze a tartozását, az eredeti kondíciók szerint. Ehhez nyilatkoznia kell.

Az ügyfelek december 31-ig bármikor jelezhetik, hogy mégis folytatják a hitelük törlesztését, ugyanúgy, ahogy azt is, ha mégis élni kívánnak a moratóriummal. Amennyiben több hitelük van, ezt minden hitelnél külön tehetik meg. Ilyen esetekben egyszerűen nyilatkozniuk kell a banknak, hogy adott időponttól kezdve mégis törlesztenek, illetve élnek a moratóriummal.

Nyilatkozni három esetben kell. Elsőként akkor, ha egy ügyfél most nem él a moratóriummal és tovább törleszti hitelét. Másodszor majd akkor, ha most tovább törleszt, de később meggondolja magát, és felfüggeszti a fizetést. Harmadszor, ha most él a moratóriummal, később azonban úgy dönt, mégis folytatja a törlesztést. Egyedül akkor nem kell nyilatkoznia az ügyfélnek, ha most felfüggeszti a törlesztését, és nem is változtatja meg a döntését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.