Védekezés: Biztonságos marad az áruellátás

2020. 03. 04. 21:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenlegi helyzetben a termékbeszállítók és a kereskedelmi vállalatok szoros együttműködése, továbbá a lakosság megfontoltsága kulcsfontosságú – hívta fel a figyelmet szerda esti tájékoztatásában az Országos Kereskedelmi Szövetség annak kapcsán, hogy bejelentették: megjelent Magyarországon a koronavírus, ezzel a védekezés szakaszába lépett az ország.

Az Aldi, Auchan, Lidl, Metro, Penny Market, Spar, Tesco képviseletében Vámos György főtitkár a Magyar Nemzetnek kiemelte: az áruházláncok szorosan együttműködnek a beszállítókkal az ország ellátásbiztonsága érdekében.

– A kereskedelmi vállalatok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vásárlókat ki tudják szolgálni, ám egyes üzletekben bizonyos termékeknél előfordulhat, hogy a szokásosnál nagyobb kereslet miatt hosszabb ideig tart az áru kihelyezése az eladótérbe – jelezte.

A láncok hangsúlyozzák: tartós áruhiányra a legfrissebb összegzések szerint nem kell számítani. Éppen ezért továbbra is azt javasolják a lakosságnak, hogy megfontoltan vásároljanak, és indokolatlan mértékben ne halmozzanak fel élelmiszerkészleteket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.