Dél-Budán új irodaházak épültek

2020. 04. 14. 9:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mondhatni, járvány és tömeges home office előtti képet mutatott a fővárosi irodapiac az idei első negyedévben. Bár március második fele már a koronavírus miatti korlátozások jegyében telt, a január–márciusi időszak piaci kereslete nagyrészt megfelelt az elmúlt öt évben is jellemző első negyedéves adatoknak. Az elérhető területek kínálati bérleti díjai alapján lényeges korrekció sem történt még a bérleti díjakban. A Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fórumának (BIEF) adatai szerint a 2020. január–márciusi időszakban két épülettel bővült a modern bériroda-állomány: egyaránt Dél-Budán adták át a BudaPart Gate és a Budapest One irodaházat. Az üresedési mutató az év első hónapjaiban 6,2 százalékra nőtt, ami 0,6 százalékpontos negyedéves növekedésnek felel meg. A 2019. végi állapotokhoz hasonlóan ismét a nem központi pesti részeken regisztrálták a legalacsonyabb rátát, ott mind­össze az irodahelyek 1,3 százaléka volt kihasználatlan. Az agglomerációban ugyanakkor továbbra is üresen állt a bérirodák területének egyharmada. A jelentés szerint a bruttó kereslet 2020 első negyedévében stagnált 2019 első hónapjaihoz mérten.

A teljes budapesti modern irodaállomány a BIEF összegzése szerint csaknem 3,75 millió négyzetmétert tesz ki, melyből mintegy 610 ezer négyzetméter saját tulajdonú terület, a legnagyobb részt azonban a kiadási célú irodaépületek jelentik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.