Sivatagálló személyvagonokat gyártunk Egyiptomnak

Az ősszel megérkeznek az egyiptomi vasúthoz az első, az orosz Transmashholding és magyar partnere által gyártott, sivatagálló vasúti személykocsik. Az 1300 vagonhoz a Knorr-Bremse gyártja a fékrendszereket, egy részüket Magyarországon.

2020. 05. 18. 19:24
null
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Knorr-Bremse szállíthatja a pneumatikus fékrendszereket annak az 1300 vasúti személykocsinak, amelyeket a Transmashholding International épít az Egyiptomi Nemzeti Vasutaknak – jelentette be a németországi központú vállalat. A különféle komfortfokozatú, óránként legfeljebb 140 kilométeres sebességre képes vagonok közül az elsők, amelyeket 2018 szeptemberében rendeltek meg, a tervek szerint az év harmadik negyedévében állnak forgalomba Egyiptomban – olvasható a Railwaygazette.com híroldalon. A szerződés érinti a Knorr-Bremse telephelyeit többek közt Budapesten, Münchenben, Moszkvában és Mödlingben, a szállítások várhatóan 2022 végére fejeződnek be. A Knorr-Bremse magyarországi leányvállalata jelentős helyet foglal el a hazai vasúti járműgyártásban, beszállítója a MÁV IC+ programjának, valamint a Stadler Flirt és KISS motorvonatainak is.

Fotó: Teknős Miklós

Az afrikai éghajlat különös kihívásokat jelent a gyártóknak, hiszen a járműveknek olyan nehézséggel is meg kell küzdeniük, mint a hőség és a sivatagi viharok által felkavart finom por. Emiatt a vagonokat különös gonddal tervezik, például a szellőzőrendszerek tekintetében. A Knorr-Bremse pedig speciális festékréteggel látja el a féknyergeket, hogy megvédje ezeket a mostoha időjárási körülményekkel szemben. A Transmashholding vezérigazgatója, Kirill Lipa azt mondta, hogy a vasúti kocsi szállítási szerződés több ország együttműködését feltételezi, a főbb szereplők Egyiptom, Oroszország és Magyarország, ezekhez csatlakozik Dél-Afrika, valamint a járműgyártó cégek globális ellátási lánca, amelynek most része lett a Knorr-Bremse is.

Óriási mentőcsomag a német állami vasútnak

Több millió euró vesztesége keletkezett a német szövetségi vasútnak, a Deutsche Bahnnak a vírushelyzet miatt – tette közzé a Die Zeit. A DPA hírügynökség értesülése szerint a kormány készen áll arra, hogy átvállalja ennek az összegnek nyolcvan százalékát. A vasút utasszáma a koronavírus-járvány okozta válság miatt Németországban is bezuhant. A vasúttársaság ugyanis a járatok nagy részét fenntartotta azért, hogy továbbra is biztosítsa a mobilitást.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.