Sorra nyitnak az áruházak a jövő héten

Nagy horderejű lépés a kereskedelemnek az üzletek időkorlátozás nélküli nyitva tartásának lehetősége.

Magyar Nemzet
2020. 05. 03. 9:20
null
Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 4-től újranyitja vidéki áruházait a Decathlon sportszer-kereskedelmi lánc. Az üzletek minden nap 10 és 18 óra között működnek hétfőtől, a megfelelő biztonsági intézkedések betartása mellett – közölték a cég weboldalán. Jelezték azt is, hogy a megelőzés érdekében boltjaikban limitálják az egyszerre bent tartózkodók számát, amiben számítanak a vásárlók együttműködésére. A kijárási korlátozás Budapesten és Pest megyében érvényben maradt szabályai szerint ezeken a területeken a sportboltok továbbra is zárva vannak – jelezték. Nemrég az IKEA is közölte: 47 napos zárva tartást követően újra megnyitják kapuikat a vásárlók előtt Magyarországon. A bútoráruházak május 5-től mindennap, a kormányzati intézkedésekkel összhangban 9 és 15 óra között lesznek nyitva.

– Nagy horderejű lépés a kereskedelemnek az üzletek időkorlátozás nélküli nyitva tartásának lehetősége – erről beszélt a vidéki enyhítések bejelentése után a távirati irodának az Országon Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

80 ezer üzlet kárvallott – Fotó: Teknős Miklós

Vámos György közölte: ezen a területen a koronavírus-járvány legnagyobb kárvallottja az a mintegy 80 ezer üzlet, amelybe a kijárási korlátozás miatt egyáltalán nem mehettek be a vásárlók, például a ruházati és cipőboltokat, könyvesboltokat, játékboltokat, sportszerboltokat. Mint mondta, főként a kisebb üzletek kerültek nagyon nehéz helyzetbe, így a főtitkár szerint annál nagyobb segítség, minél előbb indulhatnak. Megjegyezte, nem számít a forgalom ugrásszerű növekedésére, inkább fokozatos felfutást tart valószínűnek a kiskereskedelemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.