Veszélybe került vitorlásokat mentettek a Balatonon

2020. 05. 31. 19:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy esetben, együttesen 11 személynek segítettek partra jutni az erős szél miatt, a tó déli részén pedig két árbócos futott homokpadra – írja a Police.hu. Szombaton és ma is óránként 60 kilométeres szelet mértek a Siófoki Viharjelző Obszervatórium munkatársai, amit a tó körül elhelyezett fénytornyok elsőfokú viharjelzésként percenként 45 felvillanással jeleztek – tudtuk meg Horváth Ákostól, a Balaton főmeteorológusától.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten arra hívja fel a figyelmet, hogy a vízen vagy a vízben tartózkodóknak különösen fontos betartaniuk a viharjelzési szabályokat, figyelniük kell egymásra, társaikra és különösen a gyerekekre. Első fokú viharjelzésnél, percenként 45 lámpafelvillanás idején csak a parttól számított ötszáz méteren belül szabad tartózkodni, másodfokú viharjelzésnél, percenként kielncvenszeres fényfelvillanáskor fürdeni tilos, csónakkal vagy vízi sporteszközzel – kivéve a vitorlás hajókat – el kell hagyni a vizet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.