Ékszer és bankkártya nem való a strandra

A vízparti kikapcsolódás veszélyeire figyelmeztetik a nyaralókat a Balatonnál is.

2020. 06. 29. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egész nyáron megtalálhatók lesznek a Balaton déli parti üdülőhelyein a rendőrség bűn- és balesetmegelőzési egyenruhásai, akik a mindennapi feladataik mellett különböző fórumokon, a strandolókkal szervezett találkozókon hívják fel a figyelmet a nyár veszélyeire – jelezte a Magyar Nemzetnek a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A felhőtlen szórakozással a fokozott elővigyázatosság is együtt kell járjon
MTI Fotó: Varga György

Június 23-án a siófoki Aranypart strandjain, 26-án a balatonlellei Strand és Élményfürdőben tartottak tájékoztatót a helyi és a Belső-Somogyból Balatonra vezényelt rendőrök, akik prevenciós kiadványokkal és a fürdőzőkkel folytatott beszélgetéseken hívták, illetve hívják fel rendszeresen a figyelmet az üdüléskor jellemző, strandolók sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésére.

Nem jó rejtekhely a törölköző

– Hagyják otthon a strandoláshoz nem feltétlenül szükséges személyes tárgyakat, ékszereket, hivatalos iratokat, bankkártyát, és csak szükséges mennyiségű pénzt vigyenek magukkal a fürdőhelyre – hangzottak el a jó tanácsok a dél-balatoni bűnmegelőzési fórumokon. A szakértők azt is javasolják, hogy a nyaralók a strandtörölköző alatt „ne rejtegessenek” értékes tárgyakat, pénzt, és ne üljenek vízibiciklire vagy csónakba, ha nincs, aki gondoskodna a parton hagyott strandkellékeik megőrzéséről.

A társaságon kívül az értéktárgyainkra is érdemes figyelni Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Biztonságban az autó

A parkolás megkezdésekor ajánlatos meggyőződni arról, hogy nem maradt-e a gépkocsi utasterében vagyontárgy, mobiltelefon, fényképezőgép vagy az érdeklődés felkeltésére alkalmas táska, ruhanemű. Az utazók emellett figyeljenek a gépjármű ablakának lezárására és az indítókulcs biztos helyen tartására is. Ezen kívül, ha autófeltörést vagy rongálást tapasztalnak, hívják a 107-et vagy 112-et, ugyanakkor, hogy ne tűnjenek el a karosszériáról a gyanús nyomok, a kárt szenvedett gépkocsihoz ne nyúljanak – szólnak a figyelmeztetések.

Gyakori célpontja a bűnözőknek a magára hagyott nyaraló Fotó: Teknős Miklós

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós kiadványai a nyaraló-tulajdonosoknak is hasznos tanácsokat adnak. Egyebek közt arra hívják fel a figyelmet, hogy az ingatlanból távozás előtt ne feledkezzenek meg az ablakok, ajtók, kerítéskapuk bezárásáról, és a saját otthonuk biztonsága mellett időnként arra is figyeljenek, hogy nem lép-e be a szomszéd kapuján idegen személy.

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.